Un president americà, crec que JFK, va dir que era una decisió intel·ligent deixar-se assessorar per gent més capaç i ben preparada que un mateix. Sens dubte, recórrer a Técnicas Lingüísticas Aplicadas per a la preparació del GMAT o l’aplicació a MBA’s és “smart business”. Estic convençuda que un MBA en una de les millors escoles de negocis del món és un punt d’inflexió en la carrera professional que qualsevol; amb tot, més determinant i crucial és el procés d’aplicació, la preparació per a, com a mínim, poder tenir opcions tangibles de ser acceptat.

Siguem realistes, per entrar a Harvard, Wharton o el MIT caldrà competir amb els candidats més ben preparats d’arreu. Per aquesta raó no n’hi ha prou en fer una bona aplicació, ni tan sols una de molt bona; cal donar el millor d’un mateix. A Técnicas Linguisticas Aplicadas el que fan precisament és ajudar-te a donar el millor de tu mateix en aquest complicat procés.

Vaig acabar el curs el passat maig i al juliol, tot just fa dues setmanes, vaig fer el GMAT per primera vegada i vaig treure un 760. Ara puc dir convençuda, des de la serenitat de la retrospectiva, que no ho hauria aconseguit sense Tecnicas Linguisticas Aplicadas. El que destacaria del curs podria  esquematitzar-se en tres punts: l’experiència del professorat, el material de treball i el suport que aconsegueixes, tant de TLA com dels companys del curs.

Només cal agafar el diagnostic test de la Guia Oficial per a constatar que, tot i que ser enginyer i saber resoldre equacions diferencials en derivades parcials potser vol dir que saps matemàtiques i haver estudiat al British Council per a l’examen Proficiency de Cambridge potser vol dir que saps anglès, en cap cas això implica directament que “sàpigues GMAT”. Per això els professors que necessites per a preparar el GMAT no han de ser simplement professors de matemàtiques o anglès, sinó que el seu valor afegit està en el profund coneixement de l’examen, coneixement de què i com es pregunta i com s’ha de respondre. El professorat de TLA està sobradament preparat i coneix el GMAT molt millor del que cap dels candidats arribarem a conèixer; per aquesta raó és imprescindible aprendre d’ells les seves tècniques i estratègies per a fer un examen competitiu.

D’altra banda, cal assumir que el GMAT és un examen incòmode. L’única manera de poder treure un bon GMAT és familiaritzant-te, no només amb el contingut, sinó també amb el format. Amb els llibres no n’hi ha prou i per a un entrenament complet cal poder reproduir el més acuradament possible les condicions de l’examen. Per aquesta raó les pràctiques al Test Center de TLA són una component determinant en el procés de preparació.

…”Per últim, més enllà dels temes purament acadèmics, TLA aporta el recolzament i consell necessaris per aquests passos tant decisius. És molt més que poder tenir respostes a la pregunta de torn de “critical reasoning”. És poder tenir un seguiment, una avaluació individualitzada de cada candidat, un interès real en el cas particular de cada persona. Potser aquest recolzament i assessorament sigui més difícilment quantificable en aquesta carta però és clau per a l’èxit al GMAT i el fet diferencial de TLA. Des d’aquí, altra vegada, moltíssimes gràcies a tots.

No obstant, el GMAT és només una porció del paquet d’aplicació i un bon GMAT per si sol no és ni de bon tros suficient per a ser acceptat a una top business school. És per aquesta raó que pròximament tornaré a recórrer a TLA, ara contractant un coach, per al procéss d’aplicació. Un cop més invertiré en l’experiència i la solidesa; que, si bé no t’assegura l’acceptació, sí t’encamina a fer passos més sòlids cap a les teves fites. Encara no hi ha res guanyat, és més, potser no aconseguiré entrar al programa que jo volia (o potser sí, esperem-ho!); si més no, gràcies a TLA he aconseguit ser on sóc amb un 760, una situació que, com a mínim i de ben segur, m’ha entreobert portes que d’altra banda per a mi serien del tot inabastables.

Marta

GMAT 760